Nieuwe Straddle Carriers voor ECT Rotterdam

Straddle Carriers voor ECT Delta; foto
Foto: ECT Delta

Op 18 augustus zijn tien nieuwe hybride Straddle Carriers aangekomen bij de ECT Delta terminal. Straddle Carriers worden op de terminal ingezet voor de afhandeling van het wegvervoer en voor het laden en lossen van de multi-trailer-systemen. MTT’szijn in gebruik voor intern terminaltransport. De nieuwe Straddle Carriers maken deel uit van een uitgebreid investeringsprogramma in de ECT Delta terminal.

Naast de Straddle Carriers zijn ook 77 automatisch gestuurde voertuigen (AGV’s) en 15 multi trailer trekkers (MTT’s) besteld. De eerste leveringen hiervan staan nog voor dit jaar gepland. Naast de aankoop van nieuw equipment is ECT sinds begin dit jaar ook volop bezig met het werven van 120 nieuwe operationele medewerkers. Ongeveer de helft van de nieuwe medewerkers is inmiddels bij ECT ingestroomd.
Met dit investeringsprogramma, waarvan ook het verder verdiepen van de ligplaatsen in de Amazonehaven onderdeel is, wordt de ECT Delta terminal verder gemoderniseerd. Zo is de groeiende vraag naar overslagcapaciteit op te vangen en gaat het serviceniveau verder omhoog.