Nieuwe naam voor Memo Wintermachines: Harpo Machines

Harpo Machines - foto beurspresentatie sneeuwschuiver

Memo Wintermachines heeft een nieuwe naam: Harpo Machines. Dat maakte het bedrijf uit Bleiswijk vandaag bekend, op de eerste dag van Groen Techniek Holland in Biddinghuizen. Onder het toeziend oog van de nieuwsgierige beursbezoekers onthulde senior accountmanager Kevin Smith het nieuwe logo van Harpo.

Binnen de Benelux is Harpo Machines de exclusieve verkooppartner van Hilltip. Een Finse producent, die vooral bekend staat om zijn wintermachines, zoals sneeuwschuivers en zoutstrooiers. Naast wintermachines maakt Hilltip echter ook machines voor andere buitenwerkzaamheden, zoals onkruidbestrijding.

Meer dan wintermachines

De klantenkring van Harpo bestaat onder meer uit hoveniers, gemeenten, grondverzetbedrijven en onderhoudsbedrijven. Aan deze doelgroepen levert Harpo op dit moment al machines voor gladheidsbestrijding en onkruidbestrijding, maar in de toekomst wordt het assortiment wellicht nog verder uitgebreid met machines voor reiniging of bijvoorbeeld landbouwtoepassingen. “De term ‘wintermachines’ dekte daarom de lading niet meer”, verklaart Smith de naamswijziging.

Verwarring met zusterbedrijf voorkomen

“Tegelijkertijd wilden we af van de naam Memo”, vervolgt hij. “Om verwarring te voorkomen met ons zusterbedrijf Memo Europe, dat camperartikelen zoals trekhaken en fietsendragers produceert en levert. Een heel ander type producten, met een compleet andere doelgroep.”

Duurzaam en innovatief

De machines die Harpo levert zijn elektrisch aangedreven en daardoor emissievrij. Ook op andere gebieden staat Harpo, samen met Hilltip, voor duurzame en innovatieve keuzes. Zo loopt het bedrijf bijvoorbeeld voorop in oplossingen voor natstrooien, wat duurzamer en effectiever is dan traditionele vormen van zoutstrooien.