Nedap lanceert nieuwe SENSIT generatie voor slim parkeren

Nedap, toonaangevend specialist op het gebied van slimme parkeertechnologie, lanceert een volgende generatie producten. Met een nieuwe parkeersensor, een parkeernavigatie app en gateway blijft Nedap het parkeerplatform ‘SENSIT’ innoveren.

Dit platform draagt wereldwijd bij aan het optimaliseren van verkeersstromen door beschikbare parkeerplaatsen inzichtelijk te maken in binnensteden en winkelomgevingen. Het resultaat: minder verkeersopstoppingen en uitstoot, veiligere straten en dus een aantrekkelijke stad voor bezoekers en retailers.

Tijdens het EPA Congress & Exhibition in Rotterdam van 20 – 22 september 2017 en het ITS World Congress in Montreal van 29 oktober – 2 november 2017 worden de nieuwe producten gedemonstreerd aan de markt.

’s Werelds slimste parkeersensor
Nedap introduceert de SENSIT IR Flush Mount sensor. Met deze parkeersensor weet Nedap zowel infrarood als magnetisch veld detectietechnologie te combineren in een ongekend compact design. De SENSIT IR Flush Mount wordt volledig in het wegdek geïnstalleerd, waardoor deze bestand is tegen sneeuwschuivers en de risico’s op struikelgevaar beperkt. SENSIT detecteert de bezetting van individuele parkeerplaatsen in real-time. De verkregen parkeerdata vanuit deze oplossing maakt slim parkeren in elke Smart City, ITS- of winkelomgeving mogelijk.

“We zijn erg trots op de lancering van de nieuwe generatie SENSIT sensoren. Onze producten bewijzen al jaren de meest betrouwbare parkeerdetectie oplossing te zijn in installaties overal ter wereld. Met de toevoeging van de SENSIT IR Flush Mount reageert Nedap op de groeiende vraag naar nauwkeurige sensoren die volledig verzonken in het wegdek worden geïnstalleerd,” zegt Edwin Siemerink, SENSIT Propositie Manager bij Nedap.

Real-time parkeernavigatie app
Naast deze slimme parkeersensor lanceert Nedap de SENSIT P-Guide App. Met deze smartphone app (beschikbaar voor zowel iOS als Android) kunnen steden, gemeenten en bedrijven bestuurders voorzien van real-time parkeerinformatie. De app, die aangepast kan worden om aan te sluiten bij (city) marketingdoeleinden, helpt om gemakkelijk een beschikbare parkeerplaats te vinden. Zowel op straat als op parkeerterreinen.

De P-Guide app is reeds succesvol geïntroduceerd in Zoetermeer. De gemeente van Zoetermeer verwacht dat de introductie van de app zal bijdragen aan een effectief gebruik van de bestaande parkeercapaciteit in de stad.

Daarnaast is de SENSIT Gateway toegevoegd aan het portfolio. Deze gateway biedt 3G, Ethernet en GPRS communicatie. Het is de snelle en betrouwbare interface tussen het draadloze SENSIT netwerk en de interface software die nodig is in elke slimme parkeertoepassing. Het vernieuwde design van de interface software maakt het configureren en monitoren van parkeer toepassingen nu nog makkelijker.

Tijdens het EPA Congress & Exhibition in Rotterdam (stand B24) en het ITS World Congress in Montreal (stand 2409) worden de nieuwe producten aan de markt gedemonstreerd.