Lanceringsevenement Floodex Europe kickstart voor overstromingsoplossingen

Aquatech

Nieuw evenement, naast Aquatech Amsterdam, completeert een expositieprogramma over de volle breedte van de watercyclus

Floodex Europe, een nieuw evenement dat is gewijd aan het presenteren van oplossingen voor het overstromingsgevaar dat Europa bedreigt, wordt tijdens de komende Amsterdam International Water Week gelanceerd met een speciaal activiteitenprogramma van één dag.

Toevoeging van het evenement aan de zeer succesvolle Aquatech Amsterdam betekent uitbreiding van het expositieprogramma tijdens de AIWW naar de volledige watercyclus en biedt een extra platform voor oplossingen voor uitdagingen met betrekking tot wateroverlast.

Klimaatverandering leidt tot meer zorgen over de risico’s die het extreem natte weer in Europa en in andere delen van de wereld met zich meebrengt. Floodex Europe, dat wordt gelanceerd door RAI Amsterdam in samenwerking met Floodex UK, streeft ernaar actie op het gehele continent te stimuleren en praktische oplossingen te bieden om overstromingen te lijf te gaan.

‘Overstromingen zijn een lokaal probleem, maar ook een probleem waarvoor op Europees niveau meer discussie en samenwerking nodig is,’ zegt Annette Bos, Director Water van RAI Amsterdam. Hiervoor is de input nodig van het brede scala aan belanghebbenden dat bij deze kwestie betrokken is. ‘Wij willen helpen om overstromingsgevaar hoger op de Europese agenda te krijgen. Dat is van cruciaal belang aangezien water zich niets aantrekt van grenzen. Een oplossing in het ene land kan leiden tot meer problemen in een ander land,’ aldus Bos.

Het lanceringsevenement bevat onder meer presentaties en discussies waaraan een aantal toonaangevende Europese verenigingen zullen deelnemen die gespecialiseerd zijn in overstromingen. Er komt een tour om de overstromingsexpertise die al aanwezig is bij huidige exposanten op de Aquatech onder de aandacht te brengen. Ook worden er bezoeken gebracht aan enkele van de meest recente overstromingsgerelateerde projecten die in de stad Amsterdam zijn geïmplementeerd.

‘Het doel van het lanceringsevenement is de introductie van het Floodex Europe concept binnen de Amsterdam International Water Week, om gesprekken tussen belanghebbenden op gang te brengen, enkele voorbeelden te presenteren voor het oplossen van deze kwestie en om alle betrokkenen te inspireren tot samenwerking,’ zegt Bos. ‘In 2019 zullen we een uitgebreid scala aan overstromingsoplossingen laten zien, van drainageproducten tot bouwprojecten met natuurlijke concepten. Van de kleine problemen van vandaag tot de grotere die ons op langere termijn zullen bedreigen en waarvoor samenwerking over grenzen heen noodzakelijk is.’

‘Het lanceringsevenement is een ideale eerste mogelijkheid tot netwerken voor iedereen die belast is met de taak om overstromingen het hoofd te bieden. Hier kunnen ze vakgenoten ontmoeten, evenals technologieleveranciers en andere belanghebbenden die te maken hebben met dezelfde of soortgelijke uitdagingen,’ gaat Bos verder. ‘Zo krijgen ze ook een voorproefje van wat ze kunnen verwachten als Floodex Europe in 2019 vol van start gaat.’

Floodex Europe en het Floodex Europe lanceringsevenement
Het Floodex Europe lanceringsevenement maakt deel uit van de Amsterdam International Water Week 2017 en wordt gehouden op 31 oktober, de openingsdag van Aquatech Amsterdam, in de Europa Foyer van RAI Amsterdam.

Kijk voor meer informatie op: www.floodexworld.com

Floodex Europe Launch Event, dat gelijktijdig met Aquatech Amsterdam plaatsvindt, wordt georganiseerd door RAI Amsterdam en Indigo Media & Events, organisator van Floodex UK.