Lancering van het merk Yunex Traffic B.V. in Nederland

Yunex Traffic
  • Nieuwe merknaam voor het voormalige Siemens Mobility Intelligent Traffic Systems (ITS)
  • Yunex Traffic B.V. krijgt duidelijke bedrijfsfocus en ondernemingsvrijheid
  • Yunex Traffic B.V. vanaf 1 september operationeel als nieuwe onderneming van Siemens Mobility in Nederland

Het voormalige Siemens Mobility Intelligent Traffic Systems (ITS) lanceert Yunex Traffic B.V. als nieuwe merknaam. De nieuwe onderneming van Siemens Mobility B.V. is sinds 1 september operationeel. Yunex Traffic B.V. gaat zich positioneren in een snel evoluerende markt met middelgrote concurrenten, waar de onderneming haar toonaangevende marktpositie inzake innovatieve, intelligente en geïntegreerde mobiliteitsoplossingen voor wegen en steden strategisch verder zal ontwikkelen.

Onder leiding van Managing Director Arjen Hartman en Managing Director Finance Mark Wolswijk krijgt Yunex Traffic B.V. in Nederland een duidelijke bedrijfsfocus en ondernemingsvrijheid om een eigen groeistrategie te implementeren, strategische samenwerkingen aan te gaan en de digitalisering in de sector vorm te geven.

“De oprichting van Yunex Traffic vormt een belangrijke mijlpaal in het door Siemens Mobility afgelegde traject”, aldus Michael Peter, CEO van Siemens Mobility. “In onze hedendaagse, snel evoluerende wereld moeten bedrijven steeds in staat en bereid zijn zich snel en doeltreffend aan nieuwe trends, klantenwensen en veranderende voorwaarden op dynamische markten aan te passen. Dat is precies wat we met deze operatie doen. We zijn ervan overtuigd dat Yunex Traffic B.V. in Nederland onder de leiding van Arjen en Mark beter gepositioneerd is om strategisch nieuwe kansen na te jagen, de markt actief vorm te geven en investeringen veilig te stellen om bedrijfsgroei te realiseren.”

Als gezonde onderneming met een jaaromzet van ongeveer € 50 miljoen en een mooie opdrachtenportefeuille zal Yunex Traffic B.V. in Nederland een toonaangevende speler blijven op het vlak van adaptieve verkeerscontrole- en managementsystemen, IT-platformen, automatiseringsoplossingen en andere intelligente systemen voor bruggen, tunnels, keringen, sluizen en (water)wegen.  Automatisering en digitalisering zijn een belangrijke focus in de portfoliostrategie, waarbij gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheden die Cloud-computing, 5G en AI bieden.

Hartman: “We hebben in Nederland een team van 200 competente en bevlogen medewerkers met passie voor innovatie en complexe mobiliteitsinfrastructuur. We investeren in nieuwe samenwerkingsvormen met onze klanten en partners en werken continu aan de doorontwikkeling en vernieuwing van ons brede portfolio. Door samen te werken met opdrachtgevers en naar elkaars belangen te luisteren, maken wij projecten succesvol en verhogen wij de kwaliteit van leven, de verkeersveiligheid en duurzaamheid.” Wolswijk: “Met onze digitale en disruptieve technologieën kunnen mobiliteitsaanbieders hun verkeersmanagement intelligent optimaliseren en integreren. Dit leidt tot een grotere beschikbaarheid en betrouwbaarheid van mobiliteitsoplossingen en een reductie van de emissies.”

In Nederland kan Yunex Traffic voortbouwen op toonaangevende projecten zoals de renovatie van het stuwensemble Nederrijn & Lek, de centrale besturing en bediening van het metronetwerk in Amsterdam en de modernisering van de Koningstunnel in Den Haag. Hartman: “Geen project is ons te complex. Grote infrastructurele objecten zijn dankzij digitalisering overzichtelijk, slim en betrouwbaar te beheren. Ze voldoen met onze oplossingen aan alle kwaliteitseisen.”

Yunex Traffic is wereldwijd actief in meer dan 40 landen. De intelligente mobiliteitsoplossingen worden momenteel ingezet in mondiale grootsteden, waaronder Dubai, Londen, Berlijn, Bogota, en Miami. Yunex Traffic is de enige leverancier met een aanbod dat aan alle belangrijke regionale eisen en normen in Europa, het VK, Azië, en Amerika kan voldoen.

Lancering van het merk Yunex Traffic B.V. in Nederland

Lees hier meer infra nieuws.