KWS sponsort La Vuelta Holanda met inzet infra-expertise

Koersbeeld van de Vuelta in 2019 - Foto: Antonio-Baixauli | Photo Gomez Sport

KWS is één van de infrapartners van La Vuelta Holanda, de Nederlandse start van de Spaanse wielerronde La Vuelta. KWS is verantwoordelijk voor de infrastructurele werkzaamheden die met het gereed maken van het parcours gemoeid zijn in Breda en op alle provinciale wegen waar het peloton overheen koerst.

La Vuelta Holanda vindt plaats op 14, 15 en 16 augustus in Utrecht, ’s-Hertogenbosch en Breda. Na de Tour de France en Giro d’Italia is Utrecht nu ook voor La Vuelta gastheer van de start van de wielerronde.

Wedstrijdklaar maken
Op de provinciale wegen en in Breda verzorgt KWS de aanpassingen die nodig zijn om het peloton veilig te kunnen laten koersen, zoals het verwijderen van vluchtheuvels en versmallingen. Tijdens de etappes in augustus zet KWS ook de nodige afslagen en rotondes af met barriers om de wielrenners door de kritieke punten heen te leiden. Na afloop brengt KWS in overleg met de betrokken gemeentes en provincies het parcours in de oorspronkelijke staat terug indien nodig. Welke aanpassingen exact nodig zijn, wordt momenteel in kaart gebracht. De werkzaamheden vinden vlak vóór de start van La Vuelta Holanda plaats.

“Met de lokale aanwezigheid in de buurt van de drie etappes én de expertise van KWS zijn zij de aangewezen infrapartner voor La Vuelta Holanda”, aldus Martijn van Hulsteijn, projectdirecteur van la Vuelta Holanda.