Krinkels tekent overeenkomst met Esri voor het ontwerpen, inrichten en beheren van een Geografisch Informatie Systeem (GIS)

Op de Esri GIS Conferentie 2017 heeft Krinkels BV een overeenkomst gesloten met Esri voor het ontwerpen, inrichten en beheren van GIS. Krinkels wil de meest innovatieve speler op het gebied van beheer en onderhoud van openbare ruimten in Nederland worden en kiest Esri als partner om hen te adviseren bij de inrichting van het ArcGIS-platform en hun technisch volledig te ontzorgen. Dit gebeurt met behulp van mobiele devices waarop het te beheren areaal in de vorm van digitale kaarten beschikbaar is.

Groen, Infra, Water en Sport
Krinkels is een belangrijke speler op het gebied van Groen, Infra, Water en Sport. Duurzaam kwaliteitsbeheer en vakkundig inrichten van de openbare ruimte in Nederland is hun specialiteit. Krinkels voert aanleg-, beheer- en onderhoudsprojecten uit voor opdrachtgevers zoals Rijkswaterstaat, het ministerie van Defensie en verschillende provincies en gemeenten. Met het ArcGIS-platform heeft Krinkels een innovatief platform in handen, waarmee de werkprocessen in het veld en op kantoor beter ondersteund worden.

Succesvol innoveren
Marc Bolier, Algemeen directeur van Krinkels BV: ”Als innovatief bedrijf zoeken wij innovatieve partners om in de uitvoering volledig ontzorgd te worden. Met de managed services die Esri Nederland aanbiedt kunnen onze medewerkers per verworven beheer- en onderhoudsproject via een aparte site binnen de applicatie GeoWeb alle relevante informatie voor de operationele uitvoering raadplegen. Op kantoor, of in het veld, beide kan. En wij hebben geen extra beheerlast op IT-gebied omdat Esri Nederland dit voor ons regelt.”

Samenwerking
Ed van Ingen, directeur van Esri Nederland: “Ik ben erg vereerd met de samenwerking die we door middel van dit contract met Krinkels zijn aangegaan. Het is mooi om te zien dat Krinkels met deze oplossing de projectleider, planner en werkvoorbereider toegang geeft tot een applicatie met daarin alle relevante areaalinformatie voor een project. Hiermee maken wij het dagelijkse werk van Krinkels eenvoudiger.”

Koppelingen met bedrijfssoftware
De verschillende applicaties die zijn geconfigureerd hebben koppelingen met verschillende systemen. Voorbeelden hiervan zijn Ultimo en Relatics. Door alle informatie uit deze verschillende systemen in een kaart weer te geven kunnen de medewerkers van Krinkels altijd en overal beschikken over de meest actuele informatie. Dit is nog maar het begin. Bolier ziet nog veel meer mogelijkheden voor nieuwe projecten in de toekomst.