Instapperrons Busplatform Den Haag Centraal officieel geopend

Wethouders Revis (Stadsontwikkeling) en Van Asten (Mobiliteit) van de gemeente Den Haag openden op maandag 4 november officieel de nieuwe instapperrons en wachtruimte van het vernieuwde busplatform Den Haag Centraal. Met het bereiken van deze mijlpaal is het eerste deel van dit project, waarin KWS Infra Rotterdam samenwerkt met Hollandia Structures, afgerond.

Tijdens de openingshandeling werden de tien instaphaltes onder de nieuwe golvende overkapping, met een oppervlakte van 3000 m2 (en een glazen ‘dome’ van 250 m2), al druk gebruikt door het stads- en streekvervoer. Rond het nieuwe asfalt zijn voetpaden aangelegd van natuursteentegels. Die geven een mooie uitstraling aan de overzichtelijke inrichting van het platform, met duidelijke looproutes. Diverse VolkerWessels-bedrijven hebben met hun specialismen bijgedragen aan het mooie eindresultaat.

Uitgekiende fasering
Gedurende de bouw was het busplatform in gebruik. Door een uitgekiende fasering konden de reizigers te altijd de route tussen station en de tijdelijke instapplaatsen voor de bussen afleggen. Hierin was een goede omgevingscommunicatie essentieel. Gezien het lage aantal klachten dat tijdens de uitvoering is binnengekomen, is het projectteam hier goed in geslaagd.

Laatste werkzaamheden
Komende maanden worden de laatste werkzaamheden uitgevoerd, bijvoorbeeld aan de nieuwe in- en uitrit van het platform. Daarna staan ook de nieuwe instapplaats voor internationale bussen en het fiets- en voetgangersgedeelte met droogloop nog op het programma. De planning voorziet in ingebruikname van het volledig vernieuwde Busplatform Den Haag Centraal eind maart 2020.

 

Gemeente Den Haag maakte deze timelapse over de transformatie van het busplatform: