Hünnebeck innoveert in bekistingen en toegangsoplossingen voor renovatie

De nieuwe, verhoogde toegangsoplossing met het gepatenteerde QuikDeck systeem van BrandSafway, bij uitstek toepasbaar in brugrenovatieprojecten. (Foto Hünnebeck)

Tijdens bauma 2019 (München, 8 – 14 april) presenteert Hünnebeck een aantal nieuwe ontwikkelingen die hun toepassing vinden in infrabouw. Naast de klassieke productrange speelt dit jaar de digitalisering een belangrijke rol. Potentiële klanten kunnen kennismaken met de digitale producten van het bedrijf voor een veilige en eenvoudige ondersteuning van bouwprocessen en een kijkje nemen in de virtuele wereld van bekistingsprojecten.

Bekisting en ondersteuning

Hünnebeck, onderdeel van het internationale Brand Energy & Infrastructure Services (BrandSafway), biedt al 90 jaar een veelzijdig programma van bekistingen (wand-, vloer-, klim en infrastructuurbekistingen) en ondersteuningen. De productlijnen richten zich op gebruiksvriendelijkheid en efficiëntie.

Voor infrabeheerders interessant zijn met name de bekistingsoplossingen voor de bouw van nieuwe infrastructuurprojecten, alsook toegangsoplossingen voor renovatie. Zo zijn er nieuwe onderdelen toegevoegd aan de Hünnebeck Infra-Kit systeem voor bruggenbouw. De modulaire structuur van dit systeem biedt veel flexibiliteit en verkort montagetijden. Het aanbod omvat ook de technische planning en bijbehorende diensten op het gebied van bouwplaatslogistiek en prefabwerkzaamheden.

Nieuwe toegangsoplossing voor brugrenovatie

Daarnaast wordt een nieuwe, verhoogde toegangsoplossing gepresenteerd met het gepatenteerde QuikDeck systeem van BrandSafway. Het nieuwe systeem leent zich bij uitstek voor brugrenovatieprojecten. Opmerkelijk aan QuikDeck: door gebruik te maken van het ophangplatform in plaats van traditionele ondersteuningen van steigermateriaal, worden de montage- en verwerkingstijden aanzienlijk verminderd. Met QuikDeck kunnen onderhoudswerkzaamheden op een robuust werkplatform worden uitgevoerd. Tegelijkertijd kunnen de werkzaamheden daaronder gewoon doorgang vinden. Door het geringe aantal demonteerbare onderdelen zijn de montage en demontage snel uit te voeren, zelfs op grote hoogten en in omgevingen die moeilijk toegankelijk zijn.

 

Hünnebeck is aanwezig op bauma 2019 (München, 8 – 14 april) – Hal B3, Stand 248.