HECO-schroefanker MMS-plus goedgekeurd voor bevestiging in metselwerk

Het schroefanker MULTI-MONTI-plus (MMS-plus) van HECO heeft een algemene typegoedkeuring (aBG) gekregen van het Duitse instituut voor bouwtechniek voor bevestiging in metselwerk. De Duitse schroevenfabrikant is de eerste leverancier die een dergelijke goedkeuring voor schroefankers in Europa heeft.

De voordelen van schroefankers zijn nu dus ook van toepassing op bevestigingen in metselwerk. De schroefankers kunnen worden gebruikt in verschillende soorten kalksteen, licht beton en baksteen. De goedkeuring is van toepassing op de MMS-plus schroefankers met een diameter van 6, 7,5, 10 en 12 mm en voor alle beschikbare kopvormen.

Besparingen

De toelating is belangrijk omdat daarin ook individuele bevestiging geregeld wordt. Bovendien hoeft het boorgat volgens de goedkeuring niet uitgeblazen te worden. Het schroefanker kan direct na het boren in het boorgat geplaatst worden. Er kan met minder materieel volstaan worden en dat bespaart tijd. In vergelijking met chemische ankers is er ook het voordeel van een snellere en temperatuuronafhankelijke bevestiging en een direct betrouwbare verbinding.

Brandtest

De goedkeuring bevat ook een brandtest die in overeenstemming is met de technische voorschriften TR 020. Zo worden de toepassingsmogelijkheden van de schroefankers aanzienlijk uitgebreid. De MMS-plus ankers kunnen ook worden verwerkt op plaatsen waar bevestigingen in geval van brand hun functionaliteit moeten behouden.