HBM presenteert newLight, een nieuwe lijn optische sensoren

HBM newLight measurement chain

HBM, specialist op het gebied van test- en meettechnologie, heeft onder de naam newLight een nieuwe lijn optische sensoren op de markt gebracht, waarmee engineers onder meer rek, hoek, versnelling en temperatuur kunnen meten en testen.

De newLight-lijn is gebaseerd op de Fiber Bragg Grating (FBG) technologie en voldoet aan alle eisen voor optische meetstandaards. In de nieuwe lijn zijn alle voordelen van HBM’s bestaande portfolio van optische sensoren terug te vinden. De nieuwe lijn biedt een compleet assortiment optische sensoren, die geschikt is voor veel verschillende toepassingen, waaronder bijvoorbeeld het testen van voertuigen, structural health monitoring van bruggen, hoge gebouwen en tunnels, maar ook voor temperatuurtests met batterijen en duurtests voor windturbines.

Op Fiber Bragg Grating gebaseerde sensoren bieden veel voordelen ten opzichte van elektrische sensoren. Ze zijn immuun voor alle elektromagnetische invloeden en bieden daarnaast voor de lange termijn een hoge nulpuntstabiliteit, omdat de metingen gebaseerd zijn op golflengte. De sensoren zijn geschikt voor glas- en carbonvezel composiet materialen zoals die vaak gebruikt worden voor zwaarbelaste structuren en constructies zoals vliegtuigen en windturbines.
De newLight-sensoren zijn snel en eenvoudig te installeren en bovendien bestand tegen ruwe weersomstandigheden en omgevingsfactoren zoals vocht, roest en zout.