Groningen Bereikbaar biedt een week lang gratis e-bike aan forens die file omzeilt

Automobilisten die voor hun werk van en naar Groningen reizen kunnen vanaf maandag 16 juli 2018 een week lang gratis een e-bike of speed pedelec proberen. De actie is een initiatief van Groningen Bereikbaar om forenzen het gemak van de e-bike ten opzichte van de auto te laten ervaren. Met de fiets kunnen ze de drukke spits mijden en zijn ze ook nog eens lekker gezond en duurzaam bezig.

In de spits is het vaak druk op de weg. Bovendien kunnen de werkzaamheden aan weg en spoor de komende jaren zorgen voor verkeershinder. Met een e-bike is een afstand tot 20 km goed te overbruggen en vanaf bijvoorbeeld Zuidhorn, Bedum, of Ten Boer is het zo’n half uur fietsen naar de binnenstad van Groningen. Met een speed pedelec gaat dit nóg sneller. Bijkomend voordeel is dat het gezonder, voordeliger en duurzamer is. Geen fileleed meer en opgeladen aankomen op het werk.

Gratis e-bike voor een week
Omdat mensen niet zomaar de auto laten staan, is deze actie in het leven geroepen. Zo kunnen medewerkers op een makkelijke manier kennismaken met de elektrische fiets. Het reserveren van de e-bike of speed pedelec voor een week is gratis en kan heel eenvoudig op groningenbereikbaar.nl/e-bike. Iedereen die in Groningen werkt en normaal de auto gebruikt, kan meedoen aan de actie. Na reservering voor een gekozen periode zijn de fietsen op te halen bij Egberts Premium Store in Groningen.

Werkgevers doen mee aan de actie
Een aantal van de bij Groningen Bereikbaar aangesloten werkgevers doet ook mee aan een variant op de actie. Zij stellen zelf e-bikes en soms speed pedelecs beschikbaar om te laten proberen door medewerkers. Deze zijn op de werklocatie af te halen. Alle actiematerialen zoals flyers en afbeeldingen zijn te downloaden via de toolkit van Groningen Bereikbaar op groningenbereikbaar.nl/toolkit.