Griekspoor ontwikkelt de verbindende brug tussen Quatrebras en Het Lint in Badhoevedorp

De gemeente Haarlemmermeer is bezig het gebied in Badhoevedorp waar voorheen de A9 lag opnieuw in te richten. Waar vroeger de A9 lag komt straks het Lint. Het Lint is een nieuwe recreatieve wandel- en fietsroute, die de nieuwe woongebieden, groengebieden en het centrum van Badhoevedorp met elkaar verbindt.  Om een verbinding naar de nieuwe woonwijk Quatrebras te realiseren wordt op de kruising met Het Lint een duikerbrug bij de Oleanderlaan aangelegd. Deze aanbesteding is gewonnen door het civieltechnische aannemersbedrijf Griekspoor uit Nieuw-Vennep.

De kruising Het Lint en de Oleanderlaan moet een bijzondere plek worden met karakter en vol beleving tussen twee woonwijken. In de duikerbrug worden enkele banken gemetseld. De brug wordt opgenomen in een gemetselde muur met dezelfde stenen als die voor de woningen worden gebruikt. Twee opgaande pijlers zorgen daarbij voor een statige uitstraling. Aan de binnenzijde worden de gemetselde kolommen onderdeel van banken op het pleintje. De plek krijgt hiermee een eigen karakter.

Snel en efficiënt
Het brugdek wordt van tevoren op het terrein van Griekspoor klaargemaakt. “Dit doen wij om op locatie sneller en makkelijker te kunnen werken”, aldus Rogier de Jeu van Griekspoor. Griekspoor lijkt geknipt voor de aanbesteding. “De projectlocatie ligt bijna in de achtertuin van Griekspoor. Daarnaast kunnen wij nagenoeg alle werkzaamheden zelf uitvoeren en hiermee de planning in eigen hand houden.”

Naar verwachting zal de voorbereidingsfase met betrekking tot het ontwerp, de engineering en de vergunningen tot begin december duren. De bouw van de brug vindt naar verwachting vanaf begin januari tot eind maart 2020 plaats.