Flowtack wint Vernufteling

De innovaties van Royal HaskoningDHV vielen vrijdag 3 november 2017 in de prijzen. De Vernufteling werd toegekend aan Flowtack, de digitale oplossing voor een optimale verkeersdoorstroming. Flowtack blinkt volgens de jury uit in ‘zinvol gebruik van computerkracht en big data en laat zien welke potentie dit heeft om de leefomgeving te verbeteren.’

Jaarlijkse ingenieursprijs voor Flowtack

Tijdens het jubileumfeest ter ere van het 100-jarig bestaan van NLingenieurs werd de jaarlijkse Vernufteling uitgereikt aan Flowtack. De jury over Flowtack: toekomstgericht, combineert kennis van verkeersmodellen met realtime beschikbare data en heeft grote ontwikkelpotentie. Patrick Egberink, senior adviseur Smart Mobility van Royal HaskoningDHV: “Het winnen van deze prijs is een geweldige waardering voor onze innovatiekracht. Flowtack is ontwikkeld binnen het partnership Talking Traffic. De gemeente Deventer is de eerste gemeente waar Flowtack vanaf januari 2018 wordt geïmplementeerd.”

De Vernufteling is de jaarlijkse prijs voor het meest innovatieve (vernuftige) project van een ingenieursbureau.

Over Flowtack
Flowtack is een ‘slim’ digitaal verkeersmanagementsysteem waarmee, dankzij de realtime informatievoorziening, het verkeer optimaal kan worden geregeld. Het stemt continu vraag en aanbod op elkaar af, zodat het verkeer zowel per kruispunt als in de gehele stad doorstroomt. De data kan worden afgestemd op het gemeentebeleid. Zo hebben wegbeheerders meer regie en kunnen ze bepaalde verkeersstromen en specifieke doelgroepen voorrang geven, zoals hulpdiensten, vrachtverkeer, fietsers of openbaar vervoer. De impact van deze digitale innovatie op stedelijk verkeer is groot: de stad wordt schoner, veiliger en beter bereikbaar.

Bekijk hier de korte animatie en lees meer over Flowtack.