Fietsviaduct over A4 nieuwe schakel in Haagse sterfietsroute

De gemeente Den Haag maakt ruim baan voor de fiets. Met de komst van het nieuwe fietsviaduct over de snelweg A4 wordt opnieuw een schakel ingevuld van de sterfietsroute Trekfietstracé. Deze sterfietsroute verbindt Ypenburg met de Haagse binnenstad via een vlotte en comfortabele route.

Door de plaatsing van een onderdeel van het fietsviaduct zal het verkeer van donderdag 8 tot en met zeker zaterdagochtend 10 augustus 2019 in de avonden en nachten enig hinder ondervinden op de snelweg A4 bij knooppunt Ypenburg.

Werkzaamheden fietsviaduct A4
Het deel van het fietsviaduct dat boven de snelweg komt, bestaat uit 4 stalen delen. Deze zijn gemaakt in een fabriek en worden 8 en 9 augustus met speciaal vervoer naar de locatie gebracht. Hier worden de onderdelen vervolgens met grote kranen direct op de juiste plek geplaatst. Hiervoor zijn in het afgelopen jaar steunpunten gebouwd, aan weerszijden van de A4 en in de middenberm van de A4.

Trekfietstracé gemeente Den Haag
De gemeente Den Haag werkt aan een aantal zogenoemde sterroutes. Dit zijn fietsroutes die met zo min mogelijk barrières naar het centrum van Den Haag leiden, waardoor de fietser veiliger en makkelijker kan doortrappen. Het Trekfietstracé tussen Ypenburg en de Haagse binnenstad is een van die sterroutes. Een deel van het Trekfietstracé moet nog aangelegd worden, zoals het fietsviaduct over de A4.
Nadat het viaduct op zijn plek staat, wordt het afgebouwd. Vervolgens wordt het deel van het tracé aangelegd vanaf het fietsviaduct naar de Westvlietweg. Naar verwachting is dit deel van het Trekfietstracé medio 2020 klaar.