Europese WICE-award voor Anette Beijaard

WICE-award Anette Beijaard; portretfoto

Anette Beijaard – hoofd van de adviesgroep Weg & Rail van ingenieursbureau Arcadis – heeft een WICE-award gewonnen op het gebied van snelwegen. De WICE-award is een Europese onderscheiding voor vrouwen die excelleren in de bouw- en ingenieurswereld. Doel is vrouwen te stimuleren om voor een loopbaan in de bouw- en ingenieurswereld te kiezen. Arcadis heeft verheugd gereageerd en ziet de Award als steun voor hun bedrijfsdoelstellingen ten aanzien van man-vrouwverhoudingen en diversiteit. Met concrete doelstellingen definieerde het bureau de afgelopen jaren een actiepakket. Was in 2014 het aandeel van vrouwen binnen de gelederen van Arcadis Nederland ongeveer 22%, nu is dat percentage opgelopen tot circa 33%.

Anette Beijaard toonde zich verrast. “Ik hoop dat ik ander mensen om me heen inspireer om ook hun hart te volgen. Dat is wat ik heb gedaan. Ik heb veel plezier in mijn werk en het winnen van deze award is ook een speciaal moment voor mij.”
Er waren meer Nederlandse vrouwen genomineerd voor de WICE-award:Marije Fokkinga voor H&S, Beate Vlaanderen voor architectuur, Lieke Arts voor digitale innovatie en Esther Heijink voor omgeving en duurzaamheid.