Dura Vermeer neemt Jansma Drachten over

Jansma Drachten - werk aan het bouwproject Groninger Ringweg
Het bouwproject aan de Groninger Ringweg | Foto: Aanpak Ring Zuid / Raymond Bos producties

Aannemer Dura Vermeer neemt Jansma Drachten over. Hiermee kan de failliete infraspecialist uit Friesland een doorstart maken. Beide bedrijven kwamen op 17 januari een overname overeen van lopende projecten en debiteuren, zo meldt Dura Vermeer. Voor veruit de meeste medewerkers van Jansma is hun baan veiliggesteld met de overname. Het Drachtster bedrijf gaat verder onder de naam Dura Vermeer Jansma.

In december j.l. werd Jansma, op eigen initiatief, failliet verklaard. Het bedrijf kwam in problemen door grote verliezen en kostenoverschrijdingen op het bouwproject Groninger Ringweg. Dat project wordt uitgevoerd door de combinatie Herepoort; Jansma was een van de zes partners in dat consortium. De participatie in het Groninger bouwproject maakt geen deel uit van de overname; Dura Vermeer treedt dus niet toe tot het consortium Herepoort.

Aanvulling

Voor Dura Vermeer is Jansma een aantrekkelijke overnamepartner vanwege de uitbreiding van haar landelijke dekking en de versterking van haar infra-activiteiten in Noord-Nederland. Het klantenbestand van Jansma Drachten bestaat voornamelijk uit Rijkswaterstaat, gemeenten en waterschappen voor wie het bedrijf grond-, wegen- en civieltechnische projecten uitvoert. RvB-lid Theo Winter van Dura Vermeer noemt Jansma Drachten een mooie aanvulling.

Werkbehoud

Voormalig directielid George Kempenaar van Jansma Drachten wordt benoemd tot nieuw algemeen directeur van Dura Vermeer Jansma. Kempenaar toont zich tevreden met de overname, omdat Jansma zijn binding met de regio behoudt en vooral vanwege het werkbehoud voor het personeel.