Dirk-Jan Walstra nieuw directielid Deltares

Walstra - portretfoto

Dirk-Jan Walstra is per 1 februari 2023 benoemd tot directielid van Deltares. Aanleiding voor de directiewisseling is de directieleden Erik Janse en Ron Thiemann kort na elkaar met pensioen gaan. Na juni zal de directie van Deltares uit twee directeuren bestaan, Dirk-Jan Walstra en Annemieke Nijhof.

Dirk-Jan Walstra (54) werkt sinds 1996 bij Deltares. In 1994 studeerde hij af als civiel ingenieur aan de TU Delft en is daar in 2016 ook gepromoveerd. Na zijn afstuderen werkte Walstra tot 1996 bij CSIR-Environmentek in Zuid-Afrika. Bij Deltares werkte hij in diverse (inter-) nationale projecten, was hij afdelingshoofd en vanaf 2019 MT-lid en manager van de unit Hydraulic Engineering. Van 2005 tot 2017 is Walstra ook als toegevoegd onderzoeker verbonden geweest aan de TU Delft en heeft o.a. gastcolleges gegeven bij de Universiteit Utrecht en Twente Universiteit.

Mede-directielid Annemieke Nijhof toont zich enthousiast over de kost van Walstra:“Ik kijk er naar uit om samen met Dirk-Jan en de collega’s van het Strategisch Management Team verder vorm te geven aan de belangrijke missie van Deltares ‘Enabling Delta Life’. Gezien alle opgaven op het gebied van water, ondergrond en infrastructuur is onze kennis en ervaring harder nodig dan ooit.”