Directeur George Gelauff neemt afscheid van het KiM

Het voelt een beetje te zwaar, de balans opmaken na 40 jaar actief te zijn geweest op het snijvlak van kennis en beleid. Ter gelegenheid van mijn afscheid van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid en van de Rijksdienst deel ik daarom in een blog in tien punten mijn inzicht over de kruisbestuiving tussen beleid en kennis: vechten of groeien? Mijn antwoord laat zich raden. Natuurlijk sluit ik dat betoog af met een model.

De afgelopen vier jaar heb ik met veel plezier bij het KiM gewerkt. Ik werkte samen met KiM’ers, die zeer deskundig zijn op nagenoeg alle facetten van verkeer en vervoer en waar ik veel van geleerd heb. Zij verbinden met grote vaardigheid de werelden van kennis en beleid. KaT heeft voor mij een nieuwe betekenis gekregen: Kennis-aan-Tafel. Het KiM bleek zeer creatief in onderzoek en communicatie: een website met tegels voor het Mobiliteitsbeeld, filmpjes, tekeningen, blogs, etc. Regelmatig bleek uit reacties hoe goed die uitingen werkten. Daarnaast heb ik veel waardering voor de sociale samenhang in het KiM, ik zal de KiM-lunch op dinsdag, de witte rook-sessies en het vieren van de verjaardagen met de ‘cadeautjestrein’ niet snel vergeten.

Ik kwam ook in een grotendeels nieuwe beleidsomgeving en bouwde een nieuw netwerk op. Veel van u heb ik in dat netwerk persoonlijk ontmoet. Hartelijk dank voor alle gesprekken, ideeën, kennisuitwisseling en samenwerking.

Ik ga verder in een nieuwe rol als programmaleider Maatschappelijke Betrokkenheid bij het Apostolisch Genootschap. Een eerste artikel over het kinderpardon is al gepubliceerd in het Nederlands Dagblad en (direct geheel leesbaar) op de site van het Apgen! Een ander boeiend en belangrijk terrein, waar we elkaar misschien ook nog eens tegen komen.

Ik wens het KiM en alle KiM’ers veel succes de komende tijd. Tot een opvolger aantreedt neemt Arjen ’t Hoen mijn rol waar.

Met vriendelijke groet,

DE DIRECTEUR VAN HET KENNISINSTITUUT VOOR MOBILITEITSBELEID, 

George Gelauff