Des-Case beluchters geoptimaliseerd

De beluchters uit de series Standard, VentGuard en HydroGuard van Des-Case hebben een re-engineering slag ondergaan. De hoeveelheid droogmiddel is vergroot bij gelijkblijvende afmetingen en kosten. Het eindresultaat is een 25 – 50% langere levensduur van het filterelement. Dit betekent niet alleen een lagere investering, maar leidt tevens tot een lagere onderhoudsbehoefte.

Beluchters worden bij diverse (hydraulische) systemen toegepast om deze systemen te laten ‘ademen’ wanneer de druk varieert als gevolg van bijvoorbeeld temperatuurverschillen. Omdat de verse lucht die naar binnen wordt gezogen zowel vuildeeltjes als vocht kan bevatten, heeft Des-Case haar beluchters uitgevoerd met twee filters: silicagel ontvochtigt de lucht terwijl een apart vuilfilter de vuildeeltjes uit de gedroogde lucht filtreert. Vuil en vocht krijgen zo geen kans het systeem binnen te dringen en lagers, tandwielen, kleppen en smeermiddelen aan te tasten.

Verlenging levensduur

De levensduur van het filter is onder meer afhankelijk van de hoeveelheid droogmiddel die in het filterelement past. Door een nieuwe, slimme constructie is het bedrijf, dat zich richt op conditionering van hydraulische en smeeroliesystemen, erin geslaagd om binnen de bestaande afmetingen meer droogmiddel op te nemen. De levensduur van de series Standard, VentGuard en HydroGuard is hierdoor toegenomen met 25 – 50% (afhankelijk van het model).
De series beschikken in de nieuwe versie bovendien over grotere, hoge capaciteit terugslagkleppen die de silicagel afsluiten van de buitenlucht wanneer er geen luchtstroom is. Hiermee is de luchtflow tot 390% verhoogd.

De vernieuwingen
De vernieuwingen aan de beluchters:

  • Meer droogmiddel verlengt de levensduur van de beluchter.
  • Hoge capaciteit terugslagkleppen maken een grotere luchtstroom mogelijk; ook bij een lage scheurdruk (VG & HG-modellen)
  • Een ‘bolle’ beschermkap (deksel) voorkomt dat water op de beluchter blijft staan.
  • Ribben aan de buitenkant van de behuizing verbeteren de grip bij het (de)monteren van de beluchter.
  • Een geïntegreerde dripring voorkomt het binnendringen van water via de ventilatiegaten.