De waterwereld herenigd op Aquatech Amsterdam 2021

Aquatech Amsterdam 2021 kijkt terug op een bruisende week en bleek een waar weerzien voor internationale waterprofessionals. De energie van nieuwe ontmoetingen, zaken doen en elkaar in het echt zien was duidelijk voelbaar.

Aquatech Amsterdam, de eerste grote beurs in twee jaar bracht een breed programma met exposanten, sprekers, paneldiscussies, de fitterijwedstrijden en natuurlijk de lang gekoesterde ontmoeting. Vier dagen bomvol kennis sessies en netwerkmomenten zorgden ervoor dat bezoekers energiek oude vrienden tegen het lijf liepen en nieuwe waardevolle contacten maakten.

De exposanten bouwden als vanouds prachtige stands op. Met de trein, auto, vliegtuig en zelfs fiets kwamen sprekers binnen om het laatste nieuws te vertellen over de innovaties waar ze aan hadden gewerkt. De discussies vloeiden rijkelijk, de debatten waren boeiend en de getoonde technologie was uitermate belangwekkend.

‘Uit onderzoek wisten we dat netwerken en kennis uitwisseling hoger dan ooit op de bezoekersagenda stonden’, zegt Editha Hoogenberg, Director Aquatech Amsterdam, ‘Onze partners in de HUB’s, de brancheverenigingen en landenpaviljoens hebben een geweldig programma samengesteld met meer dan 100 onderwerpen én een verkoelend drankje na afloop om ontspannen na te praten en onverwachte ontmoetingen te stimuleren.’

Hoogtepunten van Aquatech 2021:

 • Op zondagavond werd al gestart met een ‘invitation-only’ informele bijeenkomst, waarbij verhalen worden gedeeld van persoonlijk en professioneel falen en de onschatbare lessen die hieruit voortkwamen (Failing Forward). Principle Sponsor DuPont deelde ook moedig hun lessen.
 • Maandag bracht het Aquatech Innovation Forum met als thema ‘Celebrating Water’s Change Makers’ vernieuwers, investeerders, start-ups, nutsbedrijven en zelfs een futurist samen.
 • De Opening gevolgd door het Innovation Dinner stelden de winnaars van de Innovation Award centraal.
 • De jury koos als Overall Winner van de Aquatech Innovation Award: ‘Autonomic Inspection Robot by Submerge’
 • En voor het eerst in de geschiedenis van de Innovation Award werd de Aquatech Community Award uitgereikt. Watertech professionals stemden op hun favoriete innovatie: Nijhuis Saur Industries & Semilla Sanitation voor ‘CLC voor decentrale watervoorziening’.
 • Vier dagen Aquatech Amsterdam begon dinsdag met 458 exposanten die reikhalzend uitkeken naar de opening van de deuren.
 • De kennis HUB’s over desalination, digital water, industrial water en water quality
 • Bij de fitterijwedstrijden waren er winnaars in vier categorieën: de mannen van Waterbedrijf Groningen, de dames van Drenthe, de directie van Groningen en de studenten van Brabant Water Meer dan gebruikelijk organiseerden exposanten zelf recepties om te netwerken en socializen.
 • 4 Landenpaviljoens met bezoek van hun ambassadeurs en een Europarlementariër uit Italië
 • Christoph Landry, Country Manager Service Operations and Sales van Culligan won de 4K AquaRUN. Envagua, sponsor van de run, gaf het goede voorbeeld en schreef een indrukwekkend sportief team in voor de run.
 • De opbrengst van de AquaRUN en het inschrijfgeld van de Innovation Award is gedoneerd AMREF Flying Doctors.

Gegeven alom bekende omstandigheden stond de teller van Aquatech Amsterdam op de sluitingsdag op 11.474 uit 106 landen. Tel daarbij de exposanten en hun standpersoneel, sprekers, moderators en andere belangstellenden op, dan stijgt dat naar een totaal van 17.949 water professionals gedurende de hele week.

Het positieve resultaat werd bevestigd en onderstreept door de exposanten. Maar liefst 84% van hen boekte tijdens deze editie al een stand voor Aquatech Amsterdam 2023.

‘Zoals zovelen hebben we een zwaar jaar achter de rug, maar ik ben buitengewoon trots op het resultaat. Om goed en succesvol zaken te doen, is persoonlijk contact van onschatbare waarde gebleken. De energie en inspiratie van alle gesprekken en ontmoetingen waren tastbaar en vertaalden in een unieke editie van Aquatech Amsterdam.’, zegt Annette Bos, Director Aquatech Global, ‘We zijn dankbaar voor de enorme steun en het vertrouwen van onze exposanten. Samen met onze bezoekers hebben ze ons geholpen om een ​​geweldige beurs neer te zetten.’

Aquatech Amsterdam 2023 start deze keer op een maandag, van maandag 6 t/m donderdag 9 november 2023. Het Aquatech Innovation Forum staat gepland voor maandag 6 november 2023.