CMS wint aanbesteding Delfland voor implementatie assetmanagement

Op maandag 29 januari 2018 ondertekende Luc de Laat, directeur van CMS Asset Management, een raamovereenkomst met secretaris-directeur Pieter Janssen van Hoogheemraadschap van Delfland voor het ondersteunen van het waterschap bij de implementatie van assetmanagement. Hiermee ondersteunt CMS het waterschap bij goed beheer van de assets, zoals stuwen, waterkeringen en zuiveringsinstallaties. Daarmee zorgt Delfland voor schoon oppervlaktewater en een omgeving die niet te nat en niet te droog is.

Hoogheemraadschap van Delfland koos CMS Asset Management uit 12 partijen bij een Europese aanbesteding. CMS won de aanbesteding onder meer omdat CMS verstand heeft van asset management én van het implementeren van een nieuwe werkwijze binnen een organisatie. CMS werkt samen met KYL. CMS-directeur Luc de Laat is blij met het winnen van de aanbesteding. “Wij ondersteunen Hoogheemraadschap van Delfland graag met onze kennis en ervaring die wij bij vele waterschappen hebben opgedaan. Doordat we nu een raamovereenkomst hebben, kunnen we Delfland echt leren kennen, zodat we de verschillende onderdelen in assetmanagement goed kunnen door ontwikkelen en met elkaar kunnen verbinden.”

‘In de genen’
Pieter Janssen: “Het zou mooi zijn als we over een jaar zien dat assetmanagement niet meer een vaag woord is, maar dat het een manier van werken is die heel normaal wordt. Het moet in de genen gaan zitten van onze mensen.”

De consultants van CMS Asset Management zullen, samen met de medewerkers van Delfland, assetmanagement binnen Delfland zodanig implementeren, dat Delfland zelfstandig de methoden van assetmanagement kan toepassen, evalueren en verbeteren.

CMS Asset Management is bekend met de waterwereld en heeft al vele waterschappen, overheden en bedrijven ondersteund bij assetmanagementvraagstukken.