Boskalis vrijwel geheel in handen van HAL

Baggeraar verdwijnt van de beurs

Boskalis - opspuiten van het eerste eiland van de Marker Wadden
Boskalis legt het eerste eiland van de Marker Wadden aan in 2016 | Foto Straystone fotografie

De Nederlandse investeringsmaatschappij HAL heeft 98,3% van de aandelen Boskalis Westminster in handen gekregen. HAL was al grootaandeelhouder met 55%. Vrijwel alle overige aandeelhouders accepteerden het bod van € 33 per aandeel. Boskalis verdwijnt daarmee van de beurs.

In de na-aanmeldingstermijn konden aandeelhouders van Boskalis aandelen voor 33 euro per stuk aan HAL aanbieden. De baggeraar en maritiem dienstverlener had hierover een positief advies uitgebracht aan zijn aandeelhouders. De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) was kritisch op het bod, hoewel dat van 32 naar 33 euro was verhoogd. De VEB vond dat “nog steeds geen recht doen aan de fors verbeterde vooruitzichten voor Boskalis en voor de hele gas-, olie- en windindustrie”. Bijna 17,7 miljoen aandelen verwisselden evenwel van eigenaar; dat is circa 13,7% van het geplaatste kapitaal. In het vierde kwartaal van dit jaar start HAL een wettelijke uitkoopprocedure om ook de resterende aandelen in handen te krijgen.

Van de beurs

Nu meer dan 95% aandelen in handen is van één partij, komt er een einde aan de notering van Boskalis op de beurs Euronext Amsterdam. Boskalis en HAL nemen daar gezamenlijk het initiatief toe.