Bijeenkomst ‘Verleidelijk, duurzaam en circulair verpakken’

Duurzaam en circulair verpakken wordt steeds belangrijker. Want verpakkingen en disposables staan onder druk door kritische consumenten en strenge regelgeving op het gebied van single-use plastics (SUP). Kan de verpakking dan nog steeds verleidelijk zijn voor klanten? Onder begeleiding van dagvoorzitter Siem Haffmans gaan diverse sprekers in op het thema ‘verleidelijk, duurzaam en circulair verpakken’ met onderwerpen als e-commerce, LCA, trends en ontwikkelingen tijdens de jaarbijeenkomst van PEFC op donderdagmiddag 3 november vanaf 14.00 uur in het centrum van het land in Driebergen.

Dit biedt kansen voor papier en karton, maar dit is niet vanzelfsprekend. Ook papier en karton zal moeten aantonen dat het daadwerkelijk duurzaam en circulair wordt geproduceerd en toegepast. Dit betekent dat een systematische benadering nodig is, waarbij verschillende opties worden overwogen: rethink, reuse, reduce en recycle. Hierbij is responsible sourcing natuurlijk van belang. Om een goed onderbouwde keuze te kunnen maken is betrouwbare LCA (Life Cycle Assessment), milieu-analyse wenselijk. En transparantie over de herkomst van de gebruikte materialen.

Het programma omvat o.a. de volgende onderwerpen en sprekers:

Onderwerpen Sprekers
Welkom Maarten Willemen, voorzitter PEFC Nederland
Introductie thema verleidelijk, duurzaam circulair verpakken Siem Haffmans, Partners for Innovation – dagvoorzitter
Duurzaam verpakken in e-commerce Ellen de Lange, programma manager duurzaamheid thuiswinkel.org
LCA: Hoe meet je duurzaamheid? Nikki Groote Schaarsberg, onderzoeker Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV)
Trends en ontwikkelingen in retail Wouter Wigmans, Remmert Dekker Packaging
Afsluiting met vragen uit het publiek

Na afloop is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje en hapje. Op pefc.nl/pefc2022 is meer te lezen over de sprekers.

Voor elke deelnemer zullen er later dit jaar drie bomen worden geplant in een PEFC-gecertificeerd bos 🌳🌲 in Nederland.

Aanmelden kan via info@pefc.nl of 030 693 0040. Locatie Sparrendaal in Driebergen (Hoofdstraat 89) ligt 3 minuten van de snelweg en is makkelijk bereikbaar met OV. Parkeren is gratis (navigatie: Bosstraat 11, 3971 XA Driebergen-Rijsenburg).