Betondag 2019 op 14 november in Van Nelle Fabriek

De Van Nelle Fabriek te Rotterdam: iconische locatie met heipalen van gewapend beton, en beton, staal en glas als belangrijkste bouwmaterialen

De Betonvereniging kiest voor nieuw concept en nieuwe locatie voor de Betondag. Na 25 jaar in De Doelen te hebben plaatsgevonden, wordt de Betondag dit jaar op donderdag 14 november gehouden in de Van Nelle Fabriek te Rotterdam.

De Betondag is hét evenement voor de betonbranche. Met een rijk, kennisgestuurd lezingenprogramma, meer dan 130 exposanten en ruim 2.000 nationale en internationale bezoekers biedt het een unieke combinatie van kennis, beurs en netwerkmogelijkheid. De dag zelf wordt op een breed vlak communicatief ondersteund met een eigen website, doelgroepspecifieke nieuwsbrieven, verschillende kanalen op sociale media en een digitaal kennisplatform. Door deze combinatie zijn het bereik en de bekendheid van de Betondag in de markt voor Nederlandse begrippen ongekend.

Vernieuwing

Om de kracht van de Betondag ook voor de toekomst te garanderen, zette de Betonvereniging een vernieuwingsslag in. Het evenement kende in 2018 al veranderingen in afstemming met  exposanten, communicatie met bezoekers, en een nieuw stand- en cateringconcept. Het kennisevent kreeg daarmee niet alleen een programmatische verdieping, ook de beursvloer werd transparanter en er ontstond nog meer ruimte voor netwerkmomenten. Die vernieuwing zich door in de keuze voor de Van Nelle Fabriek als nieuwe locatie.

Paradepaard

Aan de keuze voor de Van Nelle Fabriek is een uitgebreide selectieprocedure voorafgegaan. Maikel Jagroep, directeur van de Betonvereniging hierover: “De Betondag is al meer dan 60 jaar een toonaangevend evenement in Nederland. Die bijzondere positie willen we ook voor de komende jaren zekerstellen. Als kennis- en opleidingsinstituut beseffen we als geen ander dat vernieuwing een vereiste is om te kunnen overleven. Dat doen we jaarlijks met onze opleidingen en dus ook met onze seminars en congressen. De Betondag is daarbij als paradepaard voor de betonbranche een logische eerste stap. Met de vele vernieuwingen en de Van Nelle Fabriek als nieuwe locatie verwacht de Betonvereniging hier de ambities voor komende jaren te kunnen invullen.”

Iconische locatie

De keuze voor de Van Nelle Fabriek is daarbij toepasselijk. De nieuwe locatie is één van de bekendste voorbeelden van Het Nieuwe Bouwen en de Nieuwe Zakelijke Architectuur die in de twintiger jaren van de vorige eeuw in zwang raakten. Met heipalen van gewapend beton – destijds een Nederlandse primeur – en beton, staal en glas als belangrijkste bouwmaterialen, is het een fraaie locatie voor de Betondag 2019.

Meer informatie: www.betonvereniging.nl