BAM verwerft gunning renovatie parkeergarage ArenA

Gemeente Amsterdam heeft, na een openbare aanbestedingsprocedure, BAM Bouw en Techniek – Regio Midden geselecteerd voor de integrale uitvoering van groot onderhoud (renovatie) aan parkeergarage P1 ArenA. De opdracht bestaat uit vier disciplines (civiele werkzaamheden, bouwkundige constructies, technische Installaties en signing). BAM heeft de coördinatieverplichting over de diverse disciplines, die binnen de planning dienen te worden gerealiseerd.

Goed voorbereid naar het EK 2020
In de zomer van 2020 vindt het Europese Kampioenschap voetbal plaats. Het Europees Kampioenschap 2020 wordt maar liefst in twaalf verschillende landen en stadions afgewerkt. Zo zullen er door heel Europa wedstrijden worden gespeeld en wordt ook een aantal wedstrijden in de Johan Cruijff ArenA gespeeld.
Het evenement is mede aanleiding voor Gemeente Amsterdam om groot onderhoud (renovatie) uit te laten voeren aan P1 ArenA.
De garage bevindt zich onder de Johan Cruijff ArenA en biedt plaats aan circa 2.325 parkeerplekken voor abonnementhouders, kort parkeren en P+R. Het beheer van de garage heeft een 24/7-bezetting.

Scope
De scope van het project omvat werkzaamheden op basis van het Meer-Jaren Onderhoud-Programma (MJOP) en actualisering/vervangen van de signing. Hieronder vallen onder meer het aanpassen (verbreden) van in- en uitritten, vervanging van autogasdetectie en ontruimingssysteem, vervangen verlichting en lichtstuursysteem en aanpassen van de signing voor het creëren van tachtig extra parkeerplaatsen.
BAM voert de technische werkzaamheden gefaseerd uit waarbij de parkeercapaciteit van de garage bij evenementen volledig beschikbaar blijft. Terwijl de werkzaamheden aan de garage worden uitgevoerd, zal de parkeergarage normaal in gebruik blijven. Hinder voor de gebruikers en bezoekers als de omgeving zal zoveel mogelijk wordt geminimaliseerd.
Op 28 februari 2020 dienen alle activiteiten te zijn voltooid.

Historie
BAM Bouw en Techniek heeft een langjarige relatie met de Johan Cruijff ArenA (voorheen Amsterdam ArenA). Als founder was BAM vanaf het eerste uur bij de bouw van het stadion (1996) betrokken en sindsdien ook verantwoordelijk voor het dagelijks beheer en het onderhoud van het stadion. Bovendien levert het BAM-team bij elke wedstrijd en elk evenement facilitaire ondersteuning, zodat alles zonder storingen verloopt.