AutoCAD 2022 boeken verschenen

AutoCAD 2022 boeken verschenen, covers

Zoals elk jaar publiceert TEC/CADCollege bij verschijning van de nieuwe versies van de verschillende ontwerppakketten van Autodesk, de bijbehorende leer- en naslagwerken van Ronald Boeklagen: de AutoCAD 2022-serie. Dit jaar staan er nog boeken op het programma voor Revit, Inventor en Fusion 360. Met het dikke Revit-boek is het 150e boek een feit. Maar om te beginnen zijn de verschillende uitgaven voor AutoCAD en AutoCAD LT verschenen.

Binnen de serie ‘Computer Ondersteunend Ontwerpen’ zijn drie verschillende boeken verschenen voor AutoCAD. Het dikste boek gaat uiteraard over AutoCAD 2022 en beslaat maar liefst 1580 pagina’s. Ook de versie voor AutoCAD LT 2022 mag er zijn met 1010 bladzijden. Wat meer handzaam is de paperback met de titel ‘AutoCAD 2022, Basisboek, Leerboek MBO’ dat 510 pagina’s beslaat en, zoals de titel al aangeeft, speciaal is bedoeld voor MBO-studenten.

Leerboek- en naslagwerk

Voor het leerboek over AutoCAD 2022 is bewust gekozen voor een duidelijke scheiding tussen de informatie voor beginnende CAD-tekenaars en gevorderde gebruikers. Beginners krijgen stap voor stap de basiskennis en –kunde van het CAD-tekenen te leren zonder al te veel details. Het boek voor AutoCAD 2022 is ook geschikt voor meer ervaren ontwerpers die wat meer specialistische zaken willen toepassen. Bovendien legt Boeklagen in het boek uit hoe de lezer AutoCAD kan optimaliseren voor zijn eigen werkzaamheden. De uitgave bevat veel achtergrondinformatie en is daarmee ook geschikt als naslagwerk.

Ook voor het boek over AutoCAD LT 2022 geldt dat het is voorzien van een groot aantal voorbeelden en illustraties alsook achtergrondinformatie en tips. De lezer leert daarbij stap voor stap alle CAD-tekentechnieken in AutoCAD LT en krijg ook informatie over meer gevorderde zaken. Door de grafische overzichten van alle functies en mogelijkheden is dit boek ook geschikt als naslagwerk. Via de CADCollege Tools zijn aan de hand van dit boek duizenden symbolen te downloaden.

Instructiefilmpjes

De oefeningen uit alle boeken worden op de internetsite van de uitgever voorgedaan. Daar treft de lezer tientallen filmpjes aan. In de boeken staan QR-codes die bijvoorbeeld door een iPad gescand kunnen worden en dan direct een film tonen met verdere uitleg. Een manier van leren die de zelfstandige lezer een extra steuntje in de rug geeft. Er is ook de mogelijkheid fysiek- of virtueel een cursus te volgen via CADCollege, altijd inclusief het naslagwerk en de 9000 symbolen voor AutoCAD.

www.cadcollege.nl