Arno Visser nieuwe voorzitter Bouwend Nederland

Nederland. Den Haag, 14-02-2018, Portret, Arno Visser Arno Visser, President van de Algemene Rekenkamer Foto: Jiri Buller

Arno Visser wordt per 16 maart 2023 voorzitter van Bouwend Nederland, de brancheorganisatie voor de bouw & infra. Visser is nu nog president van de Algemene Rekenkamer. Hij volgt Maxime Verhagen op, die het voorzitterschap gedurende tien jaar vervulde, en is benoemd voor een periode van vier jaar.

Arno Visser (56) werkte negen jaar bij de Algemene Rekenkamer en was eerder onder meer wethouder van Almere, Tweede Kamerlid voor de VVD en werkzaam voor KPMG en Nuon.

George Raessens, voorzitter van de selectiecommissie en vice-voorzitter van Bouwend Nederland op de site van de brancheorganisatie: “Met Arno Visser halen we een zeer ervaren bestuurder in huis met een breed en relevant netwerk voor onze sector. Als wethouder van Almere heeft hij veel ervaring met de bouw en infra opgedaan. Opgegroeid als zoon van een mkb’er in een middenstandsgezin kent hij van dichtbij de uitdagingen van ondernemers. Arno is met zijn brede ervaring en achtergrond ideaal gepositioneerd om mee te denken en werken aan de oplossingen die onze sector kan bieden voor de grote uitdagingen waar Nederland voor staat op het gebied van woningbouw, energietransitie en bereikbaarheid.”

“De bouw is van cruciaal belang voor Nederland”, aldus Arno Visser. “Niet alleen is het de grootste bedrijfstak die prachtig werk biedt aan tienduizenden mensen. Het is ook de sector die moet komen met oplossingen die ervoor zorgen dat we ook in de toekomst veilig, betaalbaar en duurzaam kunnen wonen, werken en recreëren. Dat is de uitdaging waar ik als nieuwe voorman van Bouwend Nederland van harte aan mee werk. Er is zoveel talent en het innovatief vermogen waarmee onder de juiste voorwaarden Nederland elke dag een beetje mooier kan worden gemaakt. Daar wil ik me met de lidbedrijven van Bouwend Nederland sterk voor maken.”