Arjan de Velde voorzitter sectie Steigerbedrijven VSB

De Vereniging van Steiger-, hoogwerk- en betonbekistingbedrijven (VSB) heeft Arjan de Velde benoemd als voorzitter van de sectie Steigerbedrijven. Als nieuwe voorzitter van de sectie treedt Arjan de Velde ook toe tot het Algemeen Bestuur van de VSB, dat verder bestaat uit Frank Klessens (voorzitter, Sectie Hoogwerkbedrijven) en Jan Remmits (penningmeester, Sectie Betonbekistingbedrijven).

De Velde neemt de functie van sectievoorzitter over van Gijs Buijs, die tientallen jaren als bestuurder actief is geweest binnen de vereniging. Daarnaast representeerde hij lange tijd ook de VSB, onder meer binnen het bestuur van de Aannemersfederatie Nederland (AFNL) en was hij gesprekspartner bij de onderhandelingen voor de CAO Bouw. Arjan de Velde is Director Operations bij Brand Infrastructure Services en als zodanig goed ingevoerd in de steigerbouwmarkt.

Het bestuur van de sectie steigerbedrijven bestaat verder uit R. Engelaar (Bilfinger Industrial Services), C. Hunter (Kaefer) en D. Koster (Steigerbouw Van der Panne).

Update Richtlijn Steigers
De bestuurswisseling vindt plaats in een periode waarin er binnen de sectie Steigerbedrijven wordt gewerkt aan een belangrijke update van de Richtlijn Steigers. Gijs Buijs zal deze update nog zolang blijven begeleiden en ook voor de Richtlijn Betonbekistingen en Ondersteuningsconstructies werkzaamheden blijven uitvoeren. Voor de komende jaren verwacht de sectie een groei van het aantal leden en staat een aantal nieuwe initiatieven voor alle aangesloten bedrijven op het programma, waaronder e-learning en een digitale toolbox.

De VSB telt met leden en donateurs inmiddels circa 75 bedrijven. De leden vertegenwoordigen een geschatte jaaromzet van 800 miljoen euro.