Arcadis helpt La Vuelta Holanda 2022 door het verkeer manoeuvreren

La Vuelta Holanda

Arcadis, de leidende wereldwijd opererende ontwerp- en consultancyorganisatie op het gebied van de natuurlijke en gebouwde omgeving, helpt de La Vuelta Holanda 2022 organisatie met mobiliteits- en verkeersplannen. Op deze manier wordt de hinder voor het wegverkeer in de vier dagen dat de wielerwedstrijd volgend jaar in Nederland is geminimaliseerd. Dat maakte Arcadis woensdag bekend.

De 77e editie van de La Vuelta start officieel op vrijdagavond 19 augustus 2022 met een ploegentijdrit in Utrecht. Tijdens de tweede etappe, op zaterdag 20 augustus, koerst het peloton van ’s-Hertogenbosch naar Utrecht. Op zondag 21 augustus trekken de renners door het Brabantse landschap tijdens de etappe Breda-Breda. La Vuelta Holanda, de start van het wielerevenement in Nederland, wordt voorafgegaan door de ploegenpresentatie op donderdagavond 18 augustus in de binnenstad van Utrecht.

Arcadis zorgt ervoor dat het verkeer zo min mogelijk hinder ondervindt van deze spannende wielerkoers. Het gaat om de organisatie van de plannen in de voorbereidingsfase en de coördinatie tijdens het evenement zelf op het gebied van mobiliteit. De mobiliteitsplannen voor de Vuelta 2020 waren al vergaand gereed toen het bericht kwam dat wielerkoers niet in Nederland kon starten. Nu gaan we in de herhaling om samen met alle overige projectpartners het Nederlandse deel van de koers tot een succes te maken. Het uitgangspunt is een mooi evenement met zo min mogelijk overlast en tegelijkertijd een goede bereikbaarheid voor de bezoekers.

Arcadis heeft veel ervaring opgedaan met de voorbereiding en uitvoering van mobiliteits- en verkeersmaatregelen. Recent nog bij de Formula 1 Dutch Grand Prix, de Tour de France en de Giro d ’Italia.

‘Het uitgangspunt bij dit soort klussen is bereikbaarheid’, zegt directeur Arnoud Neidig van Arcadis. ‘Veiligheid voor de wielrenners en bezoekers langs het parcours én minimale overlast voor de weggebruikers en omgeving lijken niet altijd samen te gaan. Maar met slimme plannen voorkomen we veel hinder. De inzet van geavanceerde digitale technieken rondom verkeersstromen maakt dat we heel snel kunnen reageren. Dit in combinatie met de informatiediensten om de bezoekers zo goed mogelijk te informeren over de optimale reis en routes maakt dat we het verkeer zo veel mogelijk ontlasten. We willen bezoekers van La Vuelta, passend bij dit fietsevenement stimuleren zo veel mogelijk gebruik te maken duurzame mobiliteit zoals de fiets en het openbaar vervoer.’

 

Meer infra nieuws