woensdag, oktober 5, 2022
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Vakbeurs Openbare Ruimte en Mobiliteit

5 oktober - 6 oktober

Op 5 en 6 oktober 2022 vindt in de Utrechtse Jaarbeurs de Vakbeurs Openbare Ruimte plaats, in combinatie met de Vakbeurs Mobiliteit.

Vakbeurs Openbare Ruimte

De Vakbeurs Openbre Ruimte is de grootste jaarlijkse bijeenkomst voor ontwerp, inrichting, onderhoud en beheer van onze leefomgeving. Ruim 500 exposanten tonen hun nieuwste producten of diensten aan gemeenten, provincies en andere betrokken professionals.

Vakbeurs Openbare Ruimte is een complete en informele beurs die in het teken staat van beleving, kennisdeling, innovaties én netwerken. Markt en overheid zijn gedurende twee dagen op één plek verzameld. De vakbeurs focust zich als enige evenement op de volledige breedte van openbare ruimte. De beurs behandelt de acht sectoren: Bouw & Infra, Groen, Advies & Beheer, Landschapsarchitectuur & Ontwerp, Bestrating, Spelen & Recreatie, Licht en Straatmeubilair.

Mobiliteit geïntegreerd in openbare ruimte

Anders dan voorgaande jaren kunnen bezoekers aan Vakbeurs Openbare Ruimte dit jaar ook meteen een kijkje nemen op Vakbeurs Mobiliteit, die voorheen in november plaatsvond. Er is een duidelijke verschuiving merkbaar, waarbij mobiliteit een steeds nadrukkelijker rol speelt in de inrichting van de openbare ruimte. Denk aan thema’s als duurzaamheid, natuurinclusiviteit, bereikbare slimme steden en gezondheid. Door de evenementen te combineren op één beursvloer krijgen bezoekers een volledig beeld van de ontwikkelingen die spelen.

Vakbeurs Mobiliteit richt zich al jarenlang op verkeersproducten, mobiliteitsvragen en parkeeroplossingen. De Nederlandse infrastructuur is wereldwijd gezien een van de sterkste, maar kampt nog steeds met overvolle snelwegen, parkeertekorten en andere vraagstukken. Oplossingen zijn er in overvloed; ze moeten wel op slimme wijze worden geïntegreerd in onze bestaande infrastructuur. Vakbeurs Mobiliteit brengt deze oplossingen samen in één evenement.

Een compleet beeld

Slim beheer van openbare ruimte vraagt om een integrale benadering, waarbij bovengrondse en ondergrondse disciplines samenwerken. Om de openbare ruimte goed te kunnen beheren, moet de indeling van de ondergrond afgestemd zijn met bovengrondse ruimtelijke ordening, bijvoorbeeld door coördinatie op ligging van kabels, leidingen en riool.

De relatie tussen boven- en ondergrond is ook een belangrijk aandachtspunt bij Het Plein in Hal 4 van de beurs. Het Plein is een initiatief van een tiental complementaire bedrijven die elk specialist zijn op hun eigen gebied. Van aankleding en aanleg tot waterafvoer. Het Plein belooft dit jaar iets heel bijzonders te worden: een plein waarin circulariteit, waterbeheersing en andere belangrijke thema’s in verwerkt zijn. Rondom het plein vindt u de inrichters, die u graag meer vertellen over Het Plein en hun eigen specialismen.

Duurzaamheid als prioriteit

De sector ‘Groen’ is jaarlijks een van de populairste sectoren tijdens Vakbeurs Openbare Ruimte. Actuele publieke discussies rondom onderwerpen als droogte, hittestress en de stikstofproblematiek vragen om aanpassing in de groeninrichting. Hierdoor is de groene inrichting van de openbare ruimte relevanter dan ooit.

Onder andere in de vernieuwde “Natuurinclusieve Groene Stad” van NL Greenlabel wordt een breed scala aan producten en diensten uit de groene sector gepresenteerd. Ook is er een kennisplein en worden er interessante sessies gegeven over verschillende thema’s rondom natuurinclusief bouwen.

Kostbare kennis bij gratis lezingen

Bezoekers kunnen in verschillende zalen op de beursvloer kosteloos lezingen bijwonen voor inspirerende toekomstvisies, praktische handvatten en verdiepende expertise. Er vinden ruim 100 lezingen plaats, verspreid over twee dagen en 8 zalen. In sessies van 30 minuten wordt u op de hoogte gebracht en krijgt u masterclasses over actuele vraagstukken.

De toegang tot zowel Vakbeurs Openbare Ruimte als Vakbeurs Mobiliteit is gratis. U kunt zich nú registreren op de website van de vakbeurs. De beurzen vinden plaats in hal 2, 3 en 4 van Jaarbeurs Utrecht en zijn beide dagen geopend van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Meer informatie staat op Openbareruimte.nl of vakbeursmobiliteit.nl.

Gegevens

Begin:
5 oktober
Einde:
6 oktober
Evenement Tags:
,

Organisator

Vakbeurs Openbare Ruimte

Locatie

Jaarbeurs (Beatrixtheater) Utrecht
Bekijk de site van Locatie