AFM onderzoekt handel in aandelen VolkerWessels

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) onderzoekt of er op 29 oktober j.l. met voorkennis is gehandeld in aandelen VolkerWessels. Dat heeft het bedrijf zelf naar buiten gebracht op 12 november, waarna de AFM het bericht bevestigde.

Het vermoeden bestaat dat er een lek is opgetreden in de kring van personen die kennis had van een nog niet openbaar bod van  investeringsmaatschappij Reggeborgh op aandelen van het bouwbedrijf. Kort daarop werden op ongebruikelijke schaal aandelen en opties gekocht. De onverwachte koersstijging van 4% deed het bestuur van VolkerWessels besluiten om het bod van Reggeborgh snel naar buiten te brengen.

Reggeborgh, de investeringsmaatschappij van de familie Wessels, bleek 21,75 euro per aandeel te willen betalen. Op 8 oktober, de datum waarop het bod werd uitgebracht, noteerde het aandeel VolkerWessels 16,52 euro, op 28 oktober sloot het op 17,70 euro. Bestuursvoorzitter Jan de Ruiter van VolkerWessels en Reggeborgh meldden vorige week tevens dat de investeringsmaatschappij zijn bod heeft verhoogd naar 22,20 euro. VolkerWessels stelt dat een eventueel lek in geen geval bij het bedrijf zelf zit.