VelopA één van de twee winnaars Upcycle City award

VelopA is één van de twee winnaars van de Upcycle City award van gemeente Almere.

Het doel van de competitie is vinden van slimme oplossingen voor het hergebruik van afval. Binnen dit project gaat VelopA straatmeubilair van biocomposiet en RVS maken. In de biocomposiet zijn waterplanten verwerkt.

De andere winnaar, Vijfhoek, gaat een groene betoncentrale realiseren.


Uniek idee
De jury onder de leiding van Arthur Bouvy, directeur van de Economic Development Board Almere, koos voor het unieke idee van VelopA om van restafval uit de sloten van Almere een natuurlijk en herbruikbaar materiaal te maken voor straatmeubilair.

Het idee valt goed bij de gemeente, want “Almere zit op eigen afval”, aldus Arthur Bouvy. Restafval wordt op dit moment voornamelijk voor compostering en verbranding aangewend. Bij deze laagwaardige toepassingen komen veelal meer broeikasgassen vrij en dit kan anders en vooral beter.

Ontwerp
De serie banken die VelopA voor dit project heeft ontworpen is niet alleen circulair. De zitbanken hebben een hoogwaardige design uitstraling en blinken uit in functionaliteit en zitcomfort. Verschillende zitelementen uit de serie kunnen overal in de stad geplaatst worden.

VelopA
VelopA is een toonaangevende leverancier van oplossingen voor de inrichting van de openbare ruimte en is marktleider in de Benelux. VelopA staat garant voor optimale kwaliteit en biedt vooruitstrevende oplossingen, maximale service en advies op maat.

Voor meer informatie zie www.velopa.nl

toegang-rws2

 

AcquiMedia
Brouwerstraat 2-4
3364 BE Sliedrecht

Henk van der Brugge
T 0184 - 481 040 

W www.acquimedia.nl

 

 

Copyright © 2015-2017 - OTAR
Alle rechten voorbehouden

DISCLAIMER