Iconisch waterfront project gegund aan Van Oord

Van Oord heeft de opdracht verkregen voor de waterbouwkundige werkzaamheden van het project Dubai Harbour, een prestigieus megaproject in Dubai.

Het project, dat Van Oord uitvoert voor Project Link Contracting Co LLC, is een nieuwe stap om de ‘Dubai Tourism Vision 2020’ te verwerkelijken, waarmee Dubai in 2020 twintig miljoen bezoekers per jaar wil trekken.

Lees meer...

Grootschalige proef met innovatieve verkeersdiensten in regio Amsterdam

Vervolg Praktijkproef Amsterdam

Betere routeadviezen, snelheidsadviezen en duidelijke informatie voor de weggebruikers over wegwerkzaamheden en calamiteiten. Dat is de inzet van een nieuwe samenwerking tussen de overheden in de Metropoolregio Amsterdam en een aantal internationale bedrijven, waaronder Google Maps, TomTom Groep, HERE Technologies en BMW Groep.

Lees meer...

VelopA één van de twee winnaars Upcycle City award

VelopA is één van de twee winnaars van de Upcycle City award van gemeente Almere.

Het doel van de competitie is vinden van slimme oplossingen voor het hergebruik van afval. Binnen dit project gaat VelopA straatmeubilair van biocomposiet en RVS maken. In de biocomposiet zijn waterplanten verwerkt.

Lees meer...

Water (er)kent geen grenzen: overstromingsoplossingen delen is cruciaal

Overstromingen zijn al lang een grote zorg voor Europa, maar door het toenemende bewustzijn en bewijs van de impact van klimaatverandering staat overstromingsbeheersing nu hoog op de agenda van plaatselijke en landelijke overheden in het hele continent.

Aanstaande oktober (2017) ontmoeten belanghebbende elkaar op Floodex Europe om ideeën, zorgen en oplossingen te delen tijdens de Amsterdam International Water Week in de RAI in Amsterdam.

Lees meer...

Pilz organiseert voor de tweede keer seminar: Women in de techniek

Vanwege het succes van vorig jaar organiseert Pilz voor de twee keer het seminar dat uitsluitend bedoeld is voor vrouwen die werkzaam zijn in de technische sector.

Het event vindt plaats op donderdag 21 september 2017 in Vianen waar alleen vrouwen welkom zijn en waar gesproken wordt over de verschillen tussen mannen en vrouwen die werkzaam zijn in de technische sector. Vraagstukken waarom is het zo lastig voor vrouwen aan de top te komen? Hoe doen landen het om ons heen? Hoe staat het met de Pay Gap worden behandeld.

Lees meer...

Eerste biocomposieten fietspad van Nederland

Drents gedeputeerde Henk Brink opende vrijdag 7 juli 2017, samen met wethouder Bouke Arends uit Emmen, een proeftraject van het eerste biocomposieten fietspad in Nederland aan de Dordsestraat in Emmen. Een uniek project in het kader van het Nederlands-Duitse INTERREG VA project ‘Bio-Economie in de Non-Food Sector’.

Lees meer...

Epe ontvangt als 1e Nederlandse gemeente het PEFC boscertificaat.

Op donderdag 6 juli 2017 is aan wethouder Aalbers van Epe het PEFC-certificaat uitgereikt. De uitreiking van het certificaat vond natuurlijk plaats in de gemeentebossen.

Lees meer...

Alfen levert mega energie-opslagsysteem op basis van BMW batterijen aan Nuon

Jammer toch: als de wind hard waait, draaien windmolens soms voor niets. De windenergie die dan opgewekt wordt, is te veel voor het stroomnet en gaat verloren. Dat probleem wordt nu opgelost. Door batterijen uit auto’s van BMW te koppelen, ontstaat een, door Alfen ontwikkeld, mega energie-opslagsysteem bij het Prinses Alexia Windpark van Nuon in Zeewolde. Dit systeem slaat het over-schot op voor wanneer het stroomnet de energie wél nodig heeft.

Lees meer...

Nog meer geld uitgeven aan asfalt is mogelijk niet rendabel’

Bert van Wee, hoogleraar Transportbeleid TU Delft
Wegverbredingen, knooppuntuitbreidingen, rekeningrijden, automatisch rijden, de opkomst van ondertunneling, het verbeteren van de luchtkwaliteit en de relatie tussen ruimtelijke ordening en verkeer en vervoer. Zo maar wat onderwerpen die ter sprake kwamen in het interview met prof. dr. Bert van Wee, hoogleraar Transportbeleid aan de TU Delft.

Lees meer...

Geometius distributeur van TinyMobileRobots

Voor het precies, snel en veilig uitzetten van markeringen heeft Geometius nu dé oplossing, de markeerrobots van de Deense fabrikant TinyMobileRobots.

Lees meer...

toegang-rws2

 

AcquiMedia
Brouwerstraat 2-4
3364 BE Sliedrecht

Henk van der Brugge
T 0184 - 481 040 

W www.acquimedia.nl

 

 

Copyright © 2015-2017 - OTAR
Alle rechten voorbehouden

DISCLAIMER