Vlaanderen en Nederland steken eerste schop in de grond voor bouw Nieuwe Sluis Terneuzen

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts en de Nederlandse minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen gaven 13 november 2017 de eerste officiële spadesteek voor de bouw van één van de grootste sluizen van de wereld, de Nieuwe Sluis Terneuzen.

Lees meer...

Svanen rondt werkzaamheden Arkona offshore windpark af

Van Oord’s hefschip Svanen heeft de installatie van de 60 monopalen van offshore windpark Arkona voltooid. 

Hiermee zijn de eerste contouren zichtbaar geworden van dit 385 MW windpark in het Duitse deel van de Oostzee.

Lees meer...

Movares ontwerpt steunpunt gladheidsbestrijding Rijkswaterstaat

In opdracht van Rijkswaterstaat heeft advies- en ingenieursbureau Movares het wegensteunpunten ontworpen in Delfgauw van waaruit de gladheidsbestrijding en het incidentmanagement van de A-wegen kan worden uitgevoerd, mogelijk in combinatie met provinciale en gemeentelijke wegen. Het ontwerp van dit steunpunten sluit zodanig aan bij de visie van opdrachtgever Rijkswaterstaat dat het logistieke en architectonische ontwerp model staat voor toekomstige steunpunten.

Lees meer...

Tunnel weer up to date na renovatie

Siemens-Heijmans renoveert Koningstunnel Den Haag

Het consortium Siemens-Heijmans heeft van de gemeente Den Haag de definitieve gunning ontvangen om de Koningstunnel in het centrum van Den Haag te renoveren en daarna zeven jaar te onderhouden. De tunnel zal bovendien worden aangepast aan de nieuwste eisen van de Tunnelwet.

Lees meer...

Lezingen van topniveau bij Verkeer, Mobiliteit & Parkeren 2017

De vakbeurs Verkeer, Mobiliteit & Parkeren vormt op 22 en 23 november 2017 in Expo Houten dé verzamelplaats voor alle professionals en experts in het vakgebied. Op de beursvloer vindt u niet alleen de nieuwste producten en diensten, maar ook een lezingenprogramma van topniveau.

Lees meer...

Verkeer rijdt over de nieuwe N31 door Harlingen

Na een bouwperiode van bijna 2 jaar was het vandaag, 7 november 2017, om 6.30 uur zover. De eerste auto’s konden gebruik maken van de nieuwe N31 door Harlingen. Een mijlpaal voor het project maar zeker ook voor de Harlingers.

Lees meer...

Flowtack wint Vernufteling

De innovaties van Royal HaskoningDHV vielen vrijdag 3 november 2017 in de prijzen. De Vernufteling werd toegekend aan Flowtack, de digitale oplossing voor een optimale verkeersdoorstroming. Flowtack blinkt volgens de jury uit in ‘zinvol gebruik van computerkracht en big data en laat zien welke potentie dit heeft om de leefomgeving te verbeteren.’

Lees meer...

Winnaar Aquatech Innovation Award 2017 bekend gemaakt onder toeziend oog van minister-president Rutte

Duurzame technologie voor het terugwinnen van toiletpapier cellulose uit rioolwater wint Aquatech Innovation Award 2017: ‘Perfect voorbeeld van circular economy’ met praktische toepassing geeft doorslag voor stem van vakjury.

Lees meer...

Vanaf heden in de straat: tegels gemaakt met gerecycled restafval

Op woensdag 18 oktober 2017 is hij in Duiven ‘onthuld’: De Duurzame Tegel die net zo schoon en veilig is als een ‘normale’ stoeptegel. Gemaakt van gerecycled huishoudelijk restafval, onder andere uit de eigen gemeente. Gemeente Duiven is de eerste gemeente die De Duurzame Tegel gebruikt.

Lees meer...

Lanceringsevenement Floodex Europe kickstart voor overstromingsoplossingen

Nieuw evenement, naast Aquatech Amsterdam, completeert een expositieprogramma over de volle breedte van de watercyclus

Floodex Europe, een nieuw evenement dat is gewijd aan het presenteren van oplossingen voor het overstromingsgevaar dat Europa bedreigt, wordt tijdens de komende Amsterdam International Water Week gelanceerd met een speciaal activiteitenprogramma van één dag.

Lees meer...

toegang-rws2

 

AcquiMedia
Brouwerstraat 2-4
3364 BE Sliedrecht

Henk van der Brugge
T 0184 - 481 040 

W www.acquimedia.nl

 

 

Copyright © 2015-2017 - OTAR
Alle rechten voorbehouden

DISCLAIMER